Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas policija Maskavas apgabalā aizturēja bijušo žurnālisti un Pirmā kanāla darbinieci Marinu Ovjaņņikovu. Par to liecina svētdien, 17. jūlijā, viņas "Telegram" kanālā publicētās aizturēšanas fotogrāfijas.

Ovsjaņņikova tikusi nogādāta policijas pārvaldē Maskavas Krasnoseļskas rajonā, ziņo "Deutsche Welle".

Vēlāk cilvēktiesību aktīvisti ziņojuši, ka Ovsjaņņikova atrodas Maskavas Krasnoseļskas rajona policijas nodaļā. Pie viņas dodas advokāts Dmitrijs Zahvatovs.

Nevalstiskā organizācija "OVD Info", kas veic Krievijas politieslodzīto uzskaiti, atsaucoties uz Ovsjaņņikovai piešķirto advokātu, vēsta, ka vēlāk viņa atbrīvota.

Pirms divām dienām Pirmā kanāla bijusī darbiniece Ovsjaņņikova devusies uz piketu pie Kremļa ar plakātu "Putins ir slepkava".

Uz plakāta bijis arī norādīts, ka Ukrainā jau nogalināti 352 bērni, kam seko jautājums: "Cik daudz bērniem vēl jāmirst, lai jūs apstātos?"

Šobrīd nav zināms, kad šī protesta akcija notikusi un cik ilgi Ovsjaņņikova nostāvējusi ar šo plakātu.

Parasti Krievijas policija šādas protesta akcijas pārtrauc dažu minūšu laikā.

Ovsjaņikova iepriekš gadiem ilgi bijusi redaktore Krievijas propagandas kanālā "Pervij kanal" ("Pirmais kanāls").

14. marta vakarā tiešraides ziņu programmas "Vremja" ("Laiks") laikā, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstīja video, kurā atvainojās par piedalīšanos propagandā un aicināja apturēt karu Ukrainā. Video tika publicēts sociālajos medijos.

Pēc šīs protesta akcijas Ovsjaņņikova tika aizturēta, un tiesa viņai piesprieda 30 000 rubļu (aptuveni 250 eiro) lielu naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!