Afganistānā valdošais grupējums "Taleban" pie robežas ar Tadžikistānu izvietojis vairāk nekā piectūkstoš algotņu, lai veiktu iebrukumus kaimiņvalstīs, ceturtdien informēja Krievijas robežsardze, kas patrulē 1200 kilometru garajā robežjoslā.
"Vairāk nekā 5000 algotņu, tostarp čečeni, arābi un Uzbekistānas Islāma kustības biedri, ir koncentrējušies Taharas un Kunduzas provincēs," sacīja Krievijas robežsardzes dienesta pārstāvis ģenerālis Sergejs Žilkins.

"Šie kaujinieki centīsies veikt uzbrukumus kaimiņvalstīs, lai destabilizētu situāciju Uzbekistānā un Tadžikistānā," piebilda ģenerālis.

Pēc Žilkina teiktā, Krievija gatavojas nosūtīt papildspēkus uz Tadžikistānas robežrajoniem. Taču viņš neprecizēja, cik lieli būs šie spēki.

Saskaņā ar 1992.gadā noslēgtu līgumu starp Maskavu un Dušanbi, pie Tadžikistānas robežas ar Afganistānu jau ir izvietoti 11 000 Krievijas kareivju, vēl septiņi tūkstoši kareivju izvietoti citos rajonos.

Arī Tadžikistānas armija, kurā ir 10 000 karavīru, ir trauksmes gatavībā, ņemot vērā to, ka ASV plāno iespējamus triecienus Afganistānai, kuras valdošais grupējums "Taleban" atsakās izdot starptautisko teroristu Osamu bin Ladenu, kas tiek turēts aizdomās par 11.septembra terora aktu sarīkošanu Ņujorkā un Vašingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!