Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV pirmdien apsūdzēja Ķīnu un Krieviju par Ziemeļkorejas pasargāšanu no jebkādām Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes darbībām saistībā ar Phenjanas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas gadījumiem, kas pārkāpj vairākas ANO rezolūcijas un apdraud starptautiskās aviācijas un jūras drošību, raksta "Associated Press" (AP).

ASV vēstniece Linda Tomasa-Grīnfīlda padomes sēdē sacīja, ka Ķīnas un Krievijas "obstrukcionisms" mudina Ziemeļkoreju "nesodīti palaist ballistiskās raķetes" un veicina sarežģītāku un bīstamāku ieroču izstrādi.

Pēc sanāksmes viņa nolasīja paziņojumu padomes locekļu Albānijas, Ekvadoras, Francijas, Japānas, Maltas, Šveices, Apvienoto Arābu Emirātu un Apvienotās Karalistes, kurām pievienojās Dienvidkoreja, vārdā, kurā nosodīta Ziemeļkorejas veiktā raķešu palaišana.

Tajā teikts, ka pieaugošā krīze apdraud ne tikai reģionu, bet arī globālo mieru un stabilitāti, un aicināja Drošības padomi atkal runāt vienā balsī. Atšķirībā no Tomasas-Grīnfīldas komentāriem, paziņojumā netika nosaukta Ķīna un Krievija, lai gan bija skaidri norādīts uz tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!