Ar mērķi aizsargāt savas kaujas lidmašīnas no nolaupīšanas un atbildes triecieniem, Krievija uz Sīriju nogādājusi arī zenītraķešu sistēmas, atsaucoties uz Krievijas Gaisa-kosmisko spēku virspavēlnieku Viktoru Bondarevu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Mēs apsvērām visus iespējamos draudus. Mēs uz turieni nogādājām ne tikai iznīcinātāju, uzbrukuma lidmašīnas, bumbvedējus, helikopterus, bet arī zenītraķešu sistēmas," aģentūra citē ģenerālleitnantu Bondarevu.

Komandieris skaidro, ka Krievijas spēkiem ir jābūt gataviem dažādām situācijām, piemēram, lidmašīnu nozagšanai un atbildes gaisa triecieniem.

Vēstīts, ka Krievija šogad ir pastiprinājusi savu militāro klātbūtni Sīrijā un kopš 30. septembra veic gaisa uzlidojumus nemiernieku pozīcijām, lai atbalstītu prezidenta Bašara al Asada režīma spēkus.

Tas rada Maskavas domstarpības ar ASV un citām reģiona valstīm, kuras atbalsta opozīcijā Asadam esošos spēkus.

Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām.

Vairāk nekā 250 000 cilvēku ir gājuši bojā un miljons ievainoti. 11 miljoni pametuši savas mājas, no tiem vairāk nekā četri miljoni devušies uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!