Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunā gada priekšvakarā Krievijas elites aprindās noskaņojums ne tuvu nav svinīgs – daudzi ierēdņi un parlamentārieši cer uz drīzu atelpu karā, bet ietekmīga daļa joprojām ir par karadarbības pastiprināšanu, atsaucoties uz avotiem augstākajās varas aprindās, raksta medijs "Vjorstka". Vēl ir maza trešā daļa – tie, kas bēg.

Kopumā noskaņojums elitē gada izskaņā ir pesimistisks – tāpat kā parastie krievi, arī elites pārstāvji ir noguruši no nenoteiktības, raksta medijs.

Visi aptaujātie varas pārstāvji (Valsts domē, Federāciju padomē un Kremlī) bijuši vienisprātis, ka elite sadalījusies nosacītās nometnēs. Viena no šīm grupām ir par drīzu pauzes panākšanu karā, bet otra – par kara turpināšanu līdz pilnīgai Ukrainas sagrāvei, atklājis viens no avotiem Kremlī. Savukārt trešo nosacīto nometni veido tie, kas ir "nobalsojuši ar kājām" un Krieviju pametuši.

Abas pirmās grupas ir vienotas uzskatos, ka karš nerit tā, kā vajadzētu (kopš Putins "speciālo militāro operāciju" nosauca par karu, arī citi varas pārstāvji vairs nevairoties no šī vārda).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!