Krievijas Ģenerālprokuratūra pirmdien izdevusi orderi mediju magnāta Vladimira Gusinska arestam, ziņoja Krievijas masu informācijas līdzekļi. Izmeklētājs Valērijs Nikolajevs izvirzījis Gusinskim, kurš šobrīd uzturas ārzemēs, apsūdzību krāpšanā lielos apmēros saistībā ar holdinga "Media-Most" aktīvu pārvešanu uz ārzemēm.
Gusinska aresta orderis ir spēkā visā Krievijā, un varas iestādes vēlas viņu turēt apcietinājumā, kamēr notiek izmeklēšana. Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību centra paziņojumā teikts, ka lēmums par Gusinska arestu pieņemts pēc tam, kad Gusinskis pirmdien pēc izsaukuma neieradās Ģenerālprokuratūrā.

Mediju magnāta advokāts iepriekš paziņoja, ka prokurori ir atteikušies detalizēti izklāsīt klientam izvirzītās apsūdzības un to, vai viņš tiks paturēts apcietinājumā.

Šīs ziņas ir izplatījušās pēc tam, kad presē parādījās informācija, ka Gusinska mediju holdings "Media-Most" ir panācis mierizlīgumu ar gāzes gigantu "Gazprom" par parāda dzēšanu.

Gusinskis šogad jau vienu reizi bija uz vairākām dienām apcietināts par apsūdzībām valsts īpašuma izšķērdēšanā, kuras vēlāk tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!