Nospiedošs vairākums Krievijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka "visām izglītības formām valstī ir jābūt bez maksas", liecina kompānijas "Baškirova un partneri" veiktās aptaujas rezultāti.
Šādu viedokli pauda 82,6 procenti aptaujāto.

Pēc sociologu datiem, tikai 14% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka "bezmaksas izglītībai jābūt tikai vispārējās vidējās izglītības mācību iestādēs".

Liela daļa aptaujāto nav apmierināti ar vispārējo izglītības līmeni valstī. 41,3% respondentu uzskata, ka izglītības kvalitāte ir pasliktinājusies, salīdzinot ar laiku, kad viņi paši vēl mācījās skolā. 27,4% ir pārliecināti, ka izglītības kvalitāte šajā laikā ir paaugstinājusies, bet 20,9%, ka kvalitāte nav mainījusies.

Kompānijas "Baškirova un partneri" aptaujā piedalījās 1500 Krievijas pilsoņi vecumā virs 18 gadiem.

Vienlaikus kļuvis zināms, ka 2005.gadā Krievijā no amata atbrīvoti piecu skolu direktori, kas centušies izglītības ieguves procesu daļēji komercializēt.

"Vispārējā izglītība Krievijā būs bez maksas," trešdien paziņoja Krievijas Federālās izglītības aģentūras vadītājs Genādijs Balihins.

Viņš uzsvēra, ka neviens no šobrīd spēkā esošajiem likumiem neparedz pāreju uz maksas izglītību. Visas mācību programmas, kas izstrādātas, balstoties uz valsts izglītības standartu sistēmu, ir bezmaksas izglītības iegūšanai, un "maksa par atkārtotu eksāmena vai ieskaites kārtošanu vai skolas bibliotēkas materiālu izmantošanu nav pieļaujama. "Tie ir noziegumi, kurus mēs nepieļausim," Balihins uzsvēra intervijā radiostacijai "Majak". Aģentūras vadītājs arī uzsvēra, ka neiebilst pret to, ka vecāki sniedz finansiālu atbalstu skolām. Taču šāda finansējuma saņemšanai ir jābūt apstiprinātai aizbildņu padomēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!