Foto: Shutterstock

Protestējot pret divu žurnālistu atlaišanu, pirmdien par darba attiecību pārtraukšanu paziņojusi visa Krievijas laikraksta un portāla "Kommersant" politikas nodaļa, vēsta "The Moscow Times".

Aprīlī "Kommersant", atsaucoties uz vairākiem avotiem valdībā, ziņoja, ka tuvākajos mēnešos no amata tiks atcelta Krievijas Federācijas padomes (parlamenta augšpalāta) priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko.

Kremlis komentēja, ka tam nav zināms par nekādām plānotajām pārmaiņām, bet Krievijas parlamenta augšpalāta šīs ziņas nosauca par baumām.

Pirmdien tapis zināms, ka par šo publikāciju medija īpašnieks – Kremlim pietuvinātais oligarhs Ališers Usmanovs – pēc 10 gadu darba atlaidis no darba pieredzējušos žurnālistus Ivanu Safronovu un Maksimu Ivanovu, liecina pašu žurnālistu ieraksti "Facebook".

"Kommersant" galvenais redaktors Vladimirs Žeļonkins laikrakstam "Vedomosti" komentē, ka Ivanovs un Safronovs atlaisti, jo pārkāpuši redakcionālos standartus.

Solidarizējoties ar atlaistajiem kolēģiem, pirmdien visa laikraksta politisko ziņu nodaļa paziņojusi par aiziešanu.

"Akcionāram ir tiesības lemt par personāla izmaiņām. Darbiniekiem it tiesības nepiekrist viņiem vienīgajā iespējamā veidā: mainot darba vietu," "Facebook" ierakstījis redaktora vietnieks Gļebs Čerkasovs. Viņš uzskaitījis vēl 10 darbiniekus, kuri līdz ar viņu izlēmuši darbu medijā pamest.

Portāls "Delfi" sazinājās ar kādu "Kommersant" žurnālistu, kuram nav tiesības sniegt publisku komentāru, tāpēc ir saglabāta tā anonimitāte. Avots atklāja, ka citu nodaļu darbinieki par aiziešanu no medija pagaidām nedomā.

"Viss "Kommersant" kolektīvs ir ļoti noraizējies, bet šobrīd neviena cita nodaļa neplāno atkāpties," atklāj "Delfi" avots.

Avots nepiekrīt galvenā redaktora paustajam par Ivanova un Safronova atlaišanas iemesliem un uzskata, ka tas ir politiski motivēts solis.

"Mūsu kopējā nostāja ir, ka tas ir politisks jautājums un uzbrukums vārda brīvībai. Minētais raksts pilnībā atbilda "Kommersant" augstajiem žurnālistikas standartiem un autori vienmēr izmanto tikai uzticamus avotus. Atlaišana nav attaisnojam un ir kaitīga Krievijas medijiem un mūsu valstij," skaidro "Delfi" avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!