Krievijas Centrālās vēlēšanu komitejas (CVK) dati par vēlētāju aktivitāti vairākos reģionos radikāli atšķiras no novērotāju redzētā.
Saskaņā ar CVK datiem Ziemeļkaukāza republikās - Ingušijā prezidenta vēlēšanās nobalsoja 92,3% balsstiesīgo vēlētāju, Čečenijā - 91,2%, Karačaju-Čerkesu republikā - 92,2%, Kabardā-Balkārijā - 91,7% un Dagestānā - 90,39% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Kā liecina Krievijas CVK dati, vislielāko vēlētāju atbalstu Medvedevs saņēmis Dagestānā, Ingušijā, Čečenijā, Kabardā-Balkārijā, Karačaju-Čerkesu republikā, Čukču autonomajā apgabalā, Tuvā, Baškorstostānā un Jamalas-Ņencu autonomajā apgabalā.

Dagestānā par Dmitriju Medvedevu nobalsojuši 91,9% vēlētāju, Ingušijā - 91,6% un Čečenijā - 91,2% vēlētāju.

Tajā pašā laikā, pēc Ingušijas vietējo iedzīvotāju un ārvalstu novērotāju datiem, Ingušijā Krievijas prezidenta vēlēšanās nobalsoja pavisam 5742 cilvēki, kas veido 3,5% no reģistrētajiem vēlētājiem.

Neatkarīgo novērotāju grupa, kurā ietilpa arī divi ārzemnieki, Ingušijā apmeklēja vairāk nekā 20 vēlēšanu iecirkņus, kuros vēlēšanu dienā bija ieradušies kopumā 70 cilvēki.

Novērotāji, kuriem bija CVK atļauja, fotografējuši un filmējuši vēlēšanu iecirkņos notiekošo. Viņi arī redzējuši pa republiku ceļojošu "vēlētāju" autobusus vietējo un Krievijas mediju pārstāvju pavadībā, kas apmeklēja vēlēšanu iecirkņus un rīkoja "izrādes" ar reportāžām par balsošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!