Francijas prezidents Nikolā Sarkozī pēc savas vizītes Maskavā, kuru daudzi komentētāji atzīst par lišķīgu un bezsaturīgu, ceturtdien neizpelnījās neko vairāk kā vien Krievijas preses izsmieklu.
Laikraksti ņirgājās par Sarkozī augstpapēžu zābakiem un sajūsmu, ko viņš esot jutis, no rīta pamostoties un redzot Sarkano laukumu, kamēr nekas būtisks netika panākts galvenajos jautājumos par Kosovu un Irānu.

"Balansējot uz piecus centimetrus augstiem papēžiem un dedzīgi žestikulējot, Sakozī centās demonstrēt ne vien Krievijas un Francijas, bet arī viņa un Krievijas līdera nesagraujamo draudzību," raksta "Ņezavisimaja Gazeta". "Tomēr Kremļa saimnieka attieksme bija nedaudz augstprātīga, un viņš centās turēt tālāk savu viesi, it kā demonstrējot, ka jaunajam Elizejas pils saimniekam vēl tāls ceļš ejams līdz Žaka Širaka starptautiskajam svaram."

Gandrīz visas avīzes sāk savas ziņas par Sarkozī un Putina trešdienas tikšanos ar to, kā laimīgais Sarkozī stāsta savam namatēvam, ka beidzot viņam izdevies piepildīt savu sapni - pamosties un redzēt Sarkano laukumu pa logu, taču tas neatstāj īpašu iespaidu uz Putinu.

"Nav zināms, vai Putins pats to ir pārdzīvojis un vai viņš tiešām spēj saprast sava viesa izjūtas," raksta "Rossijskaja Gazeta".

Tikmēr "Kommersant" un "Izvestija" necienīgi brīnās, kā gan piepildījies Sarkozī sapnis, jo no viesnīcas "National" numura, kurā viņš bija apmeties, Sarkanais laukums nav redzams.

"Kommersant" secina, ka viņš acīmredzot nakti pavadījis kādā bārā Sarkanajā laukumā.

Francijas līderis nav arī panācis neko būtisku tādos svarīgos jautājumos kā Irānas problēma un Kosovas centieni panākt neatkarību, kas abi ir klupšanas akmeņi Krievijas un Eiropas Savienības attiecībās.

"Kaut arī Sarkozī, kurš nevarēja aizbraukt no Maskavas bez svarīgām ziņām, teica, ka nostājas Irānas jautājumā esot tuvinājušās, dažās minūtēs kļuva acīmredzams, ka nekādas tuvināšanās nav bijis," raksta "Ņezavisimaja Gazeta".

Arī "attiecībā uz Kosovu ir grūti runāt par jebkādu nostāju tuvināšanos", piebilst laikraksts.

Starptautiskajos jautājumos Sarkozī "neuzdrošinājās iebilst pret Krievijas nostājām vai nepiekrist tām", savukārt secina "Rossijskaja Gazeta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!