Krievijas ģenerālprokuratūra apsūdz holdinga "Media-Most" vadītāju Vladimiru Gusinski nelikumīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanā 2,8 miljardu rubļu (61 miljona latu) apmērā.
Krievijas ģenerālprokuratūras informācijas un sabiedrisko sakaru pārvaldē aģentūru "Interfax" otrdien informēja, ka šī summa figurē apsūdzības paplašinātajā formulā, par kuru izmeklētāji pieņēma lēmumu pagājušās nedēļas nogalē.

Atmazgātie līdzekļi bijuši saistīti ar aizdevumu, ko holdingam "Media-Most" piešķīris dabasgāzes uzņēmums "Gazprom", teica ģenerālprokuratūras pārstāvis.

Viņš piebilda, ka Krievijas ģenerālprokuratūra jau ir informējusi Interpolu par savu vēlmi panākt, lai tiktu izdots starptautisks orderis Gusinska arestam.

Trešdienas rītā Gusinskis ieradās Izraēlā no Spānijas, kuras Augstā tiesa ir noraidījusi Krievijas prasību viņu izdot un atcēlusi viņam visus pārvietošanās ierobežojumus.

Gusinskis, kuram ir gan Krievijas, gan Izraēlas pavalstniecība, telefoniski apstiprināja savu ierašanos. Viņš atlidoja ar nomātu lidmašīnu no Gibraltāra.

Gusinskis uzskata, ka Krievijā izvirzītas apsūdzības viņam ir politiski motivētas, jo holdingā "Mesia-Most" ietilpstošie mediji kritizē prezidenta Vladimira Putina politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!