Aptuveni 1000 demonstrantu mierīgā gājienā, kas bija saistīts ar ekonomisko krīzi Krievijā, svētdien Vladivostokā aicināja Krievijas valdību atkāpties.

Vladivostokā, Krievijas Tālajos Austrumos, notikuši vieni no visplašākajiem pret valdību vērstiem protestiem, kopš pagājušajā gadā globālā ekonomiskā krīze pārņēma arī Krieviju un deva smagu triecienu tās ekonomikai, atstājot bez darba tūkstošiem cilvēku.

"Putinam atkāpties. Valdībai atkāpties," demonstranti skandēja, ejot cauri pilsētai aiz milicijas eskorta.

Viņu sašutums bija vērsts pret Krievijas premjerministra Vladimira Putina un viņa valdības politiku ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.

Pagājušajā gadā valdība mēģināja aizsargāt Krievijas autorūpniecību, ieviešot tarifus importa automobiļiem, taču šis lēmums saniknoja patērētājus, ir īpaši Tālajos Austrumos, kur automašīnas tiek ievestas no Japānas.

Demonstranti oficiāli sankcionētajā gājienā bija lielākoties vecākā gadagājuma cilvēki, kuri vicināja komunistu karogus, un jaunieši. Viņu galvenās sūdzības bija par kāpjošām pārtikas un medikamentu cenām, automobiļu importa tarifiem un aizvien pieaugošo bezdarbu.

Decembrī Krievijas valdība ar lidmašīnu no Maskavas nogādāja Vladivostokā speciālo uzdevumu milicijas vienību, lai apspiestu nesankcionētu protestu, kurā tika aizturēti 100 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!