Svētdienas vakarā Krievijas televīzijas nedēļas notikumus apkopojošajā pārraides "Вести недели" vadītājs Dmitrijs Kiseļevs, stāstot par Krimā notiekošā referenduma rezultātiem, piedraudējis Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) ar kodolsprādzienu, ja Krimas dēļ padziļināsies konflikts ar Krieviju.

"Iepriekš amerikāņi paziņoja, ka iesaldējuši gatavošanos "Lielā astotnieka" sanāksmei Sočos šā gada jūnijā, sakot, ka boikotē Krieviju, un nav par ko runāt. Taču, ja tas ir tā, tad kāpēc [ASV prezidents Baraks] Obama visu laiku zvana [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam?", retoriski jautājis Kiseļevs, brīdī, kad aiz viņa muguras parādīta Obamas fotogrāfija ar parakstu "Sirmums galvā". Kiseļevs pats uz savu jautājumu atbildējis, brīdī, kad viņam aiz muguras parādīts attēls ar kodolsprādzienu un parakstu "Atompelnos!".

"Krievija ir vienīgā valsts pasaulē, kas spēj ASV pārvērst radioaktīvos pelnos! Es pat nezinu, vai tā ir sakritība, bet Obama piezvanīja Putinam 21.janvārī, bet nākamajā dienā, burtiski 22.janvārī, oficiālajā Krievijas valdības izdevumā parādījās raksts, kurā stāstīts, kā darbojas mūsu sistēma "Perimetrs". ASV tā nodēvēta par "mirušo roku". Pat ja visi cilvēki mūsu komandpunktos pēc ienaidnieka atomuzbrukumiem apklusīs, neievainojamā sistēma automātiski raidīs uzbrukumā mūsu stratēģiskās raķetes no šahtām un zemūdenēm pareizajā virzienā," paziņojis Kiseļevs.

Pēc viņa teiktā, pēc šī raksta parādīšanās Obama esot Putinam sācis zvanīt arvien biežāk. Tāpat viņš piebildis, ka karš ar ASV jau notiekot, taču pagaidām tas esot vien "informācijas karš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!