Foto: AP/Scanpix/LETA
Maskavas Tveras rajona tiesa atteikusies pieņemt opozicionāra Alekseja Navaļnija prasību pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par viņa organizēto mītiņu nesaskaņošanu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Tiesa paskaidroja, ka Navaļnija prasība nav izskatāma administratīvajā procesā, jo opozicionāra brīvības un likumīgas intereses neesot bijušas aizskartas.

Navaļnija prasību pret Putinu tiesa reģistrēja pagājušajā nedēļā. Navaļnijs lūdza tiesu atzīt par nelikumīgām Putina darbības, jo viņaprāt tieši prezidents ir devis rīkojumu reģionālajām varasiestādēm neatļaut Krievijā rīkot opozicionāra priekšvēlēšanu mītiņus un tikšanās ar vēlētājiem.

Uz to Kremlī jau iepriekš atbildēja, ka prezidents nenodarbojas ar dažādu pasākumu atļaušanu vai aizliegšanu.

Savukārt Kremļa kritiķis Navaļnijs skaidroja, ka, valdība baidās par viņa kampaņas popularitāti, kas par spīti valsts mediju nepieejamībai, spējot pulcināt vairāk cilvēku, nekā valdošās partijas "Vienotā Krievija" akcijas.

Navaļnijs ir apņēmies piedalīties 2018. gada prezidenta vēlēšanās un turpina savu priekšvēlēšanu kampaņu par spīti varasiestāžu paziņojumiem, ka viņš nevar tikt reģistrēts kā kandidāts.

Navaļnijs ir viens no atpazīstamākajiem Krievijas opozicionāriem. Saskaņā ar Levadas centrs aptauju viņu atpazīst 55% aptaujāto. Navaļnijs ar savu korupcijas atmaskošanas darbu ir spējis piesaistīt sabiedrības uzmanību un sapulcināt uz protestiem lielas ļaužu masas.

Viens no ievērojamākajiem Navaļnija vadītā pretkorupcijas fonda darbiem, kas izraisīja plašu rezonansi un pat spēja mobilizēt Krievijas iedzīvotājus protestiem, ir martā publicēts pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!