Foto: AFP/Scanpix
Maskavas tiesa par terora aktiem, kas bija vērsti pret tiesībsargāšanas iestādēm un pret ieceļotājiem no Kaukāza reģiona, ceturtdien piesprieda ilgstošus cietumsodus desmit studentiem.

Apsūdzētie atzina, ka ir neonacistiskā grupējuma "Autonomā kaujas teroristiskā organizācija", kas Krievijas galvaspilsētā darbojās no 2009. līdz 2010.gadam.

Viņi tika atzīti par vainīgiem spridzekļu izgatavošanā un to izmantošanā uzbrukumos vairākiem milicijas iecirkņiem un Federālā Drošības dienesta pieņemšanas birojam.

Kā vēsta aģentūra RAPSI, apsūdzētie spridzinājuši arī tādu miliču automašīnas, kuru izskats liecinājis par viņu Ziemeļkaukāza izcelsmi.

Sprādzienos gan neviens nav nogalināts.

Grupējuma līderim Ivanam Astašinam tika piespriesti 13 gadi cietumā. Arī pārējiem bandas locekļiem tika piespriesti ilgstoši cietumsodi. Tikai vienam no apsūdzētajiem piespriests trīs gadus ilgs nosacīts cietumsods.

Saskaņā ar cilvēktiesību aizstāvju organizācijas "Sova" datiem pagājušajā gadā Maskavā notikušas septiņas rasistiski motivētas slepkavības, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekš. 2008.gadā neonacisti Krievijas galvaspilsētā noslepkavoja 64 cilvēkus, bet 2009.gadā - 49.

Taču pēc masu nekārtībām, kuras neonacisti 2010.gada nogalē sarīkoja Maskavā, varasiestādes sākušas aktīvāk apkarot rasistiskos grupējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!