Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 198 880 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 620 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 3756 tankus, 7307 bruņutransportierus, 3116 lielgabalus, 562 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 314 zenītartilērijas iekārtas, 308 lidmašīnas, 294 helikopterus, 2696 bezpilota lidaparātus, 970 spārnotās raķetes, 6018 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 404 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien ieradies vizītē Vācijā.

Zelenskis tika nogādāts Berlīnē ar Vācijas gaisa spēku lidmašīnu no Romas, kur viņš sestdien tikās ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni un pāvestu Francisku.

Pēc ierašanās Berlīnē Zelenskis tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Vēlāk viņam paredzētas sarunas ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Gaidāms, ka pēc tam Zelenskis kopā ar Šolcu Vācijas valdības lidmašīnā dosies uz Āheni, lai saņemtu Kārļa Lielā balvu, kas šogad piešķirta viņam un Ukrainas tautai par ieguldījumu Eiropas vienotībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!