Foto: RIA Novosti/Scanpix
Slavenais krievu astrologs Pāvels Globa Ukrainas sadalīšanos prognozējis jau pirms pieciem gadiem, sakot, ka valsts trīs daļās sadalīsies līdz 2014.gadam, jo tā nepārdzīvos 2008.gada ekonomisko krīzi, atgādina "rus.Delfi.lv".

Ekonomiskā krīze, kas ilgs līdz 2020.gadam, pārveidos pasaules politisko karti un pašos pamatos izmainīs visu ģeopolitisko situāciju. Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) gaidāmi grūti laiki, bet Ukraina un Eiropas Savienība (ES) vairs nepastāvēs, pirms pieciem gadiem prognozēja Globa.

Viņš šajā intervijā arī paredzēja, ka Ukraina sadalīsies trīs daļās, no kurām divas tiks iekļautas jaunās Krievijas Impērijas sastāvā. Tāpat Globa tolaik izteicies, ka Ukrainā ap 2014.gadu jau faktiski būs divas neatkarīgas administrācijas, lai gan formāli teritoriālā vienotība tiks saglabāta. Austrumukrainas federācija nepakļausies Kijevai un faktiski kļūs par Krievijas Impērijas daļu, bet Krima kļūs par Ukrainas Čečeniju.

Astrologs atzinis, ka ASV prezidentu gaida neapskaužams liktenis, ko paredzējis jau kāds viduslaiku astrologs. Globa atgādinājis, ka jau 1999.gadā viņš sacījis, ka pasaulē gaidāma vēl neredzēta krīze, kas sāksies pēc ASV 44.prezidenta nākšanas pie varas. Uz to norādīts jau XVI gadsimta astrologa Vasīlija Nemčina darbos - viņš norādījis uz satricinājumiem, kas nāks no valstīm aiz okeāna, kad būs pie varas 44.valdnieks. Nemčins viņu nodēvējis par "melno cilvēku".

1999.gadā Globa esot uzskatījis, ka "melnais cilvēks" minēts pārnestā nozīmē, taču izrādījās, ka apzīmējums "melnais" lietots tiešā nozīmē. Tādēļ mēs kļūdījāmies par pāris mēnešiem, jo krīze sākās neilgi pirms Baraka Obamas stāšanās amatā, taču tā esot pieļaujama novirze, preses konferencē apliecinājis pats astrologs.

Globa arī Eiropas Savienībai paredzējis vēl bēdīgāku nākotni, nekā ASV. "Vienotas ES vietā parādīsies vairākas apvienības. Skandināvijas un Baltijas valstis izveidos Ziemeļu savienību (..), bet Francija, Itālija, Spānija apvienosies un izveidos Dienvideiropas Savienību un tā tālāk. ES, iespējams, arī paliks kā veidojums, bet tikai "uz papīra"," prognozējis Globa.

Atbilstoši viņa prognozēm, izjuks arī citas militārās un politiskās savienības. "Krīzes beigas nesagaidīs NATO boks, kas tuvākajā laikā kļūs nedaudz spēcīgāks, taču pēc tam pārtrauks darboties," portāls "Delfi.ua" savulaik atstāstījis Globas teikto medijam "Novij Region".

Pirms pieciem gadiem Globa paredzējis, ka 2014.gads būs tas, kad pasaule būs vistuvāk Trešajam pasaules karam.

Dolāram vissmagāko periodu Globa paredzējis laikā no 2017. gada līdz 2018.gadam, kad tas pilnībā devalvēsies un ar dolāriem tiks aplīmētas sienas tualetēs un vannas istabās, kā arī cilvēki nezinās, kur dolārus likt. Šajā ziņā eiro esot daudz drošāka valūta, tolaik prognozējis Globa.

Pasaulei ekonomiski un politiski satricinājumi draudot līdz 2020.gada un visas valstis pārdzīvos sarežģītu laiku, taču Krievija šo grūto gadu laikā kļūs par varenu impēriju un jaunu pasaules līderi, pirms pieciem gadiem prognozējis Globa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!