Turpinoties smagai ekonomiskajai krīzei Venecuēlā, pēdējo sešu mēnešu laikā pārtikas trūkuma dēļ Karakasas Zooloģiskajā dārzā bada nāvē miruši aptuveni 50 dzīvnieki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Daļa dzīvnieku bez pārtikas pavadījuši divas nedēļas, pirms tie nomira, aģentūrai "Reuters" pastāstīja valsts zooloģisko dārzu un parku darbinieku arodbiedrības vadītāja Marlene Sifontesa.

Tīģeri un lauvas nepietiekamā gaļas daudzuma dēļ baroti ar mango un ķirbjiem, viņa atklāja. Citu pilsētu zoodārzos situācija ir vēl bēdīgāka – tur darbinieki esot spiesti no vietējiem uzņēmējiem lūgt dārzeņu, augļu un gaļas ziedojumus.

Venecuēlā ir smaga ekonomiskā krīze, kas ir novedusi pie pārtikas trūkuma un periodiskām masveida laupīšanām. Prezidents Nikolass Maduro visās problēmās vaino "ekonomisko karu", ko esot uzsākuši uzņēmēji un valdības oponenti.

Savukārt Maduro kritiķi krīzē vaino valdības nesaimniecisko ekonomikas politiku un pārlieku lielo paļaušanos uz naftas tirdzniecību, kuras cenas ir ievērojami kritušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!