Kādas sektas dalībnieku nesen izdarītā masu pašnāvība Ugandā, kurā gāja bojā 650 cilvēku, iespējams, bijusi slepkavība, uzskata policija. Kulta līderi pagaidām slēpjas no policijas.
Ugandas policija sestdien pārmeklēja ēkas un teritoriju, meklējot vēl citus masu kapus pēc tam, kad piektdien tika uzieti 153 sektas dalībnieku līķi. Šie cilvēki acīmredzot tikuši noindēti, nožņaugti vai sisti līdz nāvei.

Piektdien Buhungas ciemā, Ugandas dienvidrietumos, policija atklāja nogalināto kulta dalībnieku masu kapu, kurā pārsvarā apglabātas sievietes un bērni. Buhunga atrodas aptuveni 40 jūdžu attālumā no Kanungu, kur pirms nedēļas pašnāvību sadedzinoties izdarīja aptuvei 500 tās pašas sektas locekļu.

Līdz šim policija Kanungu notikušo pašsadedzināšanos uzskatīja par masu pašnāvību, taču tagad izvirzīta jauna versija, ka sektas līderi, iespējams, nonāvējuši visus savus sekotājus, lai piesavinātos viņu naudu.

"Tā bija iepriekš plānota rīcība, un mums ir aizdomas, ka šie cilvēki bēg no policijas," sacīja policijas pārstāvis Asumans Mugenji, norādot, ka kulta līderu fotoattēli tiks ievietoti laikrakstos un nosūtīti Interpolam.

Piektdien izdarītais atklājums ir trīs masu kapi, kas atradās zem ēkas, ko izmantoja sekta. 59 upuri bija bērni, informēja policija. Mugenji sacīja, ka daži no upuriem acīmredzot esot nožņaugti, bet citiem ievainojumi vēderā liecināja, ka viņi miruši no mačetes cirtieniem.

"Mums ir aizdomas, ka šie cilvēki tikuši saindēti, bet vēlāk piebeigti," viņš teica. Sektas "Dieva desmit baušļu atjaunošanas kustība" līderi, sludinot drīzu pasaules galu, sektas locekļiem lika pārdot savus īpašumus un iegūto naudu nodot baznīcai. Kad nepiepildījās pareģojums par pasaules galu pagājušā gada 31.decembrī, sektas dalībnieki, iespējams, pieprasīja savu naudu atpakaļ, un šis fakts droši vien kļuva par slepkavības iemeslu.

Kāds jauns sektas dalībnieks intervijā vietējiem laikrakstiem pastāstīja, ka īsi pirms sektas locekļu sadegšanas redzējis, ka baznīcu atstāj kulta līderis Džosefs Kibvetere un viņa palīdze Gredonija Mverinda.

68 gadus vecais Kibvetere ir neveiksmīgs politiķis, kurš pasludinājis sevi par pravieti. Viņš apgalvo, ka 1987.gadā dzirdējis Jaunavas Marijas un Jēzus sarunu, kurā ticis izteikts pareģojums, ka pasaule ies bojā tāpēc, ka netiek ievēroti desmit baušļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!