Foto: AFP/Scanpix

Kurdu bruņoto separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) ceturtdien uzņēmies atbildību par sprādzienu pie policijas iecirkņa Turcijas dienvidaustrumos, kur dzīvību zaudēja seši cilvēki, tostarp divas policistes.

Sprādziens nogranda trešdien Midjatā, netālu no Sīrijas robežas.

PKK paziņojumā teikts, ka sešstāvu policijas iecirknis bijusi vieta, kur kalti visādi netīri plāni un no kurienes apspiesta kurdu tauta un kurdu vērtības.

Turcijas mediji ziņoja, sprādzienā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz sešiem pēc tam, kad slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem miris policists. Divas policistes gāja bojā sprādziena brīdī.

Turcijas varasiestādes jau iepriekš vainoja PKK šajā uzbrukumā un uzskata, ka kurdu separātisti ir atbildīgi arī par otrdien notikušo sprādzienu Stambulā, kurā dzīvību zaudēja 11 cilvēki. Par šo uzbrukumu neviens grupējums atbildību vēl nav uzņēmies.

PKK paziņojumā teikts, ka sprādzienu Midjatā sarīkojis kaujinieks vārdā Diroks Ameds no Dijarbakiras provinces.

PKK 1984. gadā sāka bruņotu cīņu pret Turciju, pieprasot autonomu teritoriju kurdiem, kas ir Turcijas lielākā minoritāte. Šajā cīņā nogalināti vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku.

Turcija un tās Rietumu sabiedrotie uzskata PKK par teroristu organizāciju.

Turcija īsteno ofensīvu pret PKK Turcijas dienvidaustrumos, kur iedzīvotāju vairākums ir kurdi, pēc divu gadu ilga pamiera izjukšanas pagājušā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!