ASV miljonārs Stīvs Fosets, kurš otrdien kļuva par pirmo cilvēku, kas veicis solo lidojumu apkārt pasaulei gaisa balonā, joprojām atrodas gaisā, jo lielā vēja dēļ nespēj nolaisties.
"Situācija ir ļoti bīstama," no gaisa balona "Spirit of Freedom" trešdien paziņoja Fosets, kurš šobrīd lido virs Dienvidaustrālijas.

Neatlaidīgais piedzīvojumu meklētājs plāno nolaisties netālu no Bērdsvilas pilsētas Kvīnslendas štatā Austrālijas rietumos ceturtdien krēslā, kad tiek prognozēta vēja pierimšana.

Fosetam bija nepieciešamas 14 dienas, lai solo lidojumā ar gaisa balonu aplidotu apkārt pasaulei. Trešdienas vakarā viņš bija paredzējis nolaisties uz ziemeļiem no Austrālijas dienvidu pilsētas Adelaidas. Taču vējš, kura ātrums sasniedza 30 kilometrus stundā, šos plānus izjauca, jo, lai veiksmīgi nolaistos ar gaisa balonu, vēja ātrums nedrīkst pārsniegt 16 kilometrus stundā.

Šobrīd Foseta balona lidojuma augstums pārsniedz 6000 metru, un viņš plāno šādu augstumu saglabāt līdz brīdim, kad varēs nolaisties.

ASV miljonārs uzstādīja rekordu, kļūstot par pirmo cilvēku, kas veicis solo lidojumu apkārt pasaulei gaisa balonā, otrdien pulksten 16.40 pēc Latvijas laika, šķērsojot 117.austrumu meridiānu pēc 31 380 kilometru gara ceļa pārvarēšanas.

Līdz trešdienai pulksten 10 Fosets bija nolidojis 33 075 kilometrus, informēja lidojuma vadības centrs, kas atrodas Sentluisas pilsētā, ASV Misūri štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!