Foto: Reuters/Scanpix
Telefonsarunas ieraksts starp piektdien pie Itālijas krastiem avarējušā kruīza kuģa “Costa Concordia” kapteini un ostas amatpersonu apstiprina aizdomas, ka kapteinis Frančesko Sketino pametis kuģi vēl pirms visu pasažieru evakuācijas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Itālijas laikrakstā “Corriere della Sera” publicēta informācija, ka sarunu ierakstos dzirdams kā Livorno ostas speciālists Gregorio de Falko vairākkārt liek kapteinim atgriezties uz kuģa klāja, lai palīdzētu evakuēt pasažierus, vēsta BBC.

“Varbūt tu esi izglābies no jūras, bet es tev sagādāšu problēmas. Ej uz klāja,” sarunā teicis Falko.

Kapteinis esot izvairījies atgriezties uz klāja, vispirms aizbildinoties ar to, ka uz kuģa jau ir glābēji, un vēlāk, ka ir tumšs un ir “grūti redzēt”.

Krasta apsardze uzskata, ka Sketino tā arī nav atgriezies uz kuģa līdz aresta brīdim.

Otrdien notikušās tiesas noklausīšanās laikā kapteinis teica, ka nevarēja atgriezties uz klāja, jo kuģis jau bija apgāzies uz sāniem.

Viņš arī apgalvo, ka pēc kuģa uzskriešanas klintij esot veicis sarežģītus manevrus, kas izglābuši daudzu cilvēku dzīvības.

Jau ziņot, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem piektdien uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, bet vēl 24 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Costa Crociere" ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas "Carnival Corporation" meitasuzņēmums. "Carnival Corporation" ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!