Foto: AP/Scanpix

Tiek izstrādāts detalizēts Eiropas Savienības (ES) Tuvo Austrumu miera plāns, kura nolūks ir panākt, lai atsāktos Izraēlas un palestīniešu miera sarunas, svētdien ziņoja Izraēlas laikraksts "Yediot Aharonot".

Atsaucoties uz diplomātiskiem avotiem Jeruzalemē, tas vēstīja, ka plāna mērķis ir "izveidot palestīniešu valsti 1967.gada robežās ar Austrumjeruzalemi kā tās galvaspilsētu".

Plāns paredzēs "konkrētus termiņus sarunu pabeigšanai 2013.gada laikā par visiem būtiskākajiem jautājumiem", sacīts avīzē.

"Yediot Aharonot" ziņoja, ka plānu abām konfliktējošām pusēm paredzēts iesniegt martā, kad vajadzētu būt izveidotai jaunajai Izraēlas valdībai pēc 22.janvārī paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Plānā arī "acīmredzot būs iekļauta prasība iesaldēt jebkādu celtniecību [ebreju] apmetnēs [palestīniešu teritorijās]" , teikts laikrakstā.

Avīze rakstīja, ka iniciatīvas galvenās atbalstītājas ir Lielbritānija un Francija, to atbalsta arī Vācija, un tā varētu tikt pieņemta visas ES līmenī.

Augsta ranga Izraēlas amatpersona, kas vēlējusies palikt anonīma, sacījusi laikrakstam, ka palestīnieši droši vien pieņemšot šādu iniciatīvu, "'taču būs grūti panākt, lai to pieņemtu arī Izraēla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!