Bijušais Lietuvas Seima spīkers un opozīcijā esošās konservatīvo frakcijas līderis Vītauts Landsberģis nācis klajā ar oriģinālu skaidrojumu, kāpēc Lietuvas prezidents Rolands Pakss līdz šim nav distancējies no sava priekšvēlēšanu kampaņas dāsnākā sponsora Jurija Borisova - psiholoģijas zinātņu doktors Borisovs prezidentu esot vienkārši nohipnotizējis.
Šādu versiju Lietuvas konservatīvo līderis izteica ceturtdien intervijā Lietuvas radiostacijai "Žiniu radijas".

Turklāt Landsberģis apgalvo, ka Seima komisija, kas izmeklē iespējamos draudus Lietuvas nacionālajai drošībai, noklausījusies ierakstus, kuros fiksētajās sarunās tiek minēti "hipnozes seansi, kurus Pakss izgāja priekšvēlēšanu kampaņas laikā, lai labi izskatītos sabiedrībā".

"Iespējams, ka šādi seansi tiek rīkoti arī šobrīd. Tādiem nolūkiem arī ir vajadzīgi psiholoģijas doktori un viņu ietekme uz viegli iespaidojamu cilvēku," teica Landsberģis.

Uzņēmuma "Avia Baltika" direktoru Borisovu , kurš piešķīra 1,2 miljonus litu (230 tūkstošus latu) Rolanda Paksa vēlēšanu kampaņai, tur aizdomās par draudu izteikšanu prezidentam. Valsts drošības departamenta (VDD) materiāli liecina, ka Borisovs solījis padarīt Paksu par "politisko līķi" un draudējis prezidentam, izmantojot starpniekus, lai iegūtu amatu prezidenta kancelejā.

Savukārt Pakss prokuroriem paziņojis, ka Borisovs viņam nav draudējis.

Kopš oktobra beigām Lietuvas prezidenta administrāciju satricina skandāls, kas saistīts ar Valsts drošības departamenta informāciju par prezidenta padomnieku sakariem ar starptautisko noziedzību un ieroču tirgotājiem, kas pārdod ieročus valstīm, kuras tiek uzskatītas par terorisma atbalstītājām.

Lietuvas iedzīvotāji pieprasa prezidenta demisiju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!