Libānā ceturtdien sākušās vēl lielākas nekārtības pēc vēl viena deputāta, Sīrijas pretinieka Antuāna Ganema slepkavības sprādzienā, kurā tiek vainota Damaska, kas tādējādi it kā mēģina izjaukt prezidenta vēlēšanas, raksta AFP.
Politiķis gāja bojā lielā automašīnas sprādzienā trešdien līdz ar vēl četriem citiem cilvēkiem kristiešu apdzīvotā rajonā Beirūtā. Šis ir jaunākais uzbrukums pret Sīriju vērstām figūrām, un tajā ievainojumus guva vismaz 71 cilvēks.

Libānas laikraksti norāda, ka slepkavība ir skaidrs vēstījums pirms gaidāmajām vēlēšanām, ko sarežģī nesaskaņas starp rietumvalstis atbalstošo vairākumu un Sīriju atbalstošo opozīciju. Starptautiskā sabiedrība ir izteikusi asu nosodījumu par uzbrukumu, kura mērķis ir destabilizēt Libānu pirms balsojuma. Sīrija noraida jebkādu saistību ar notikušo.

Libānas premjerministrs Fuads Siniora ir mudinājis ANO izmeklēt Ganema slepkavību kā daļu no vairāku līdzīgu slepkavību sērijas kopš bijušā premjerministra Rafika Hariri slepkavības 2005.gadā. Visās šajās nonāvēšanās aizdomās tiek turēta Sīrija.

64 gadus vecais Ganams bija jurists, un kopš 2000.gada bija parlamenta loceklis. Viņš piederēja kristiešu "Phalange" partijai, kuras veidotājs ir bijušais prezidents Amins Gemajals. Viņa dēls, rūpniecības ministrs Pjērs Gemajals tika nogalināts pagājušā gada novembrī. Bailēs par savu dzīvību Ganems pēc vēl viena Sīrijas pretinieka nogalināšanas jūnijā aizbēga uz ārvalstīm un bija ieradies Libānā tikai svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!