Foto: AFP/Scanpix

Cilšu sadursmēs Lībijas rietumos gājuši bojā 105, bet ievainoti aptuveni 500 cilvēku, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz vietējo valdību.

Nedēļu ilgās sadursmes pierimušas kopš pirmdienas, kad reģionā izvietota armija, paziņoja valdības pārstāvji.

Cīņas notikušas galvenokārt starp kaujiniekiem no Zintanas pilsētas, Guntraras cilti no Mizdahas un Šegaigas pilsētas Mašašijas cilti.  Nemierīgais reģions atrodas 105 kilometru attālumā no galvaspilsētas Tripoles.

Saspīlējums cilšu starpā sācies jau Muamara Kadafi valdīšanas laikā, kad vienai ciltij tika iedalītas citas cilts zemes, skaidro BBC korespondents. Nesenās sadursmes sākušās pēc Zintanas iedzīvotāja nāves, kuru nogalināja Mašašijas cilts kontrolpostenī.

Valdošā Pārejas nacionālā padome cenšas nodrošināt mieru valstī, kurā ir daudz kopš pagājušā gada pilsoņu kara atlikušo ieroču un bruņoto grupu.

Jau vēstīts, ka Lībijā pērn februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muamara Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, betKadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Pagaidu pārejas nacionālā padome novembrī izveidoja pārejas laika valdība un solīja, ka šā gada jūnijā notiks pirmās demokrātiskās vēlēšanas šajā valstī vairāk nekā 40 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!