Foto: DELFI Репортер
Lietuvā, Alītas lidlaukā piektdienas vakarā nogāzusies lidmašīna un gājis bojā Lietuvas akrobātiskās lidošanas federācijas prezidents, bijušais Seima deputāts Vītauts Galvons, vēsta "Lrytas.lt".

Ziņa par šo nelaimi pa vienoto palīdzības dienestu tālruni saņemta plkst.19.27. Saskaņā ar sākotnējo informāciju Galvons divvietīgajā lidmašīnā atradies viens.

58 gadus vecais Galvons kā partijas "Kārtība un taisnīgums" pārstāvis darbojies divos Seima sasaukumos un bijis finanšu ministra vietnieks, taču bijis spiests atkāpties sakarā ar skandālu ap kādu darījumu, kurā politiķis it kā aizņēmies 300 000 litu (61 200 eiro) no kāda azartspēļu nozares uzņēmēja ar "smieklīgiem procentiem". Gan uzņēmējs, gan politiķis toreiz apgalvoja, ka šī informācija esot safabricēta, atgādina portāls.

Alītas lidlaukā jūnija pēdējā nedēļā darbojās augstākās kategorijas akrobātiskās lidošanas pilotu nometne, kurā viņi gatavojās Eiropas un pasaules čempionātiem.

Kā portālam "15min.lt" sacījis pazīstamais akrobātiskās lidošanas meistars Jurģis Kairis, kas šobrīd Bukarestē gatavojas paraugdemonstrējumiem, Vītauts Galvons "bija pieredzējis lidotājs, padomju laikos kandidējis uz dalību Lietuvas akrobātiskās lidošanas izlasē, un, lai gan pēdējā laikā lidojis mazliet retāk, tomēr no aeronautikas nav attālinājies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!