Foto: F64

Aizdomās par bērnu seksuālās izmantošanas attēlu izplatīšanu internetā Lielbritānijā aizturēti 660 cilvēki, trešdien, 16.jūlijā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Sešus mēnešus ilgusī operācija noslēgusies ar 660 cilvēku aizturēšanu aizdomās par pedofiliju. Izmeklētāji informē, ka starp aizturētajiem ir gan ārsti, gan bijušie policisti, skolotāji, skautu vadītāji, aprūpes darbinieki un citi.

Pedofilu tīkla darbību rezultātā cietuši vairāk nekā 400 bērni, atsaucoties uz izmeklētāju teikto, ziņo BBC

Pedofilu tīkla dalībnieki arestēti dažādas Lielbritānijas pilsētās un starp viņiem ir arī tādi ļaudis, kuri līdz šim policijas redzeslokā nebija nonākuši.

Savukārt 39 no aizturētajiem jau iepriekš tikuši tiesāti par seksuāliem noziegumiem, norādījuši izmeklētāji.

"Daži no arestētajiem iepriekš nonākuši policijas uzmanības lokā par pornogrāfisku attēlu aplūkošanu un ievietošanu internetā, bet vēlāk pievērsušies bērnu seksuālai izmantošanai. Tāpēc šī operācija nebija saistīta tikai ar jau iepriekš tiesātu pedofilu atkārtotu noķeršanu, bet gan arī ar to cilvēku aizturēšanu, kuri ir potenciāli dzimumnoziedznieki," sacīja viens no lietas izmeklētājiem.

Izmeklētāji uzver, ka vēlas likumpārkāpējiem parādīt, ka internets nav anonīma vide un nepiedienīgu attēlu ievietošana tajā atstāj digitālus pirkstu nospiedumus, kas ļauj neģēļus notvert.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!