Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apvienotā Karaliste vairāk nekā divus mēnešus kopš slēgšanas atkārtoti atvērs savu vēstniecību Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, paziņojis britu premjerministrs Boriss Džonsons, vēsta BBC.

Kopš vēstniecības slēgšanas februārī Lielbritānija ir saglabājusi diplomātisko klātbūtni Ukrainā, bet tā nav sniegusi konsulāro palīdzību. Lielbritānijas Ārlietu ministrija tolaik sacīja, ka vēstniecība uz laiku pārvietota un darbinieki strādājuši no tās biroja Ukrainas rietumu pilsētā Ļvivā, ziņo medijs "The Guardian".

Džonsons ziņu konferencē Indijas galvaspilsētā Deli uzsvēra, ka Ukrainas iedzīvotāju un prezidenta Volodimira Zelenska spēks un panākumi, pretojoties Krievijas agresijai, liecina par to, ka Lielbritānija var spert šo soli. "Apvienotā Karaliste un mūsu sabiedrotie nedrīkst skatīties pasīvi uz to kā Vladimirs Putins turpina šo uzbrukumu," atsaucoties uz Džonsona sacīto, citē BBC.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā sākās 24. februāra rītā. Drīz apritēs divi mēneši, kopš šī iebrukuma, kura dēļ vairākas valstis no Ukrainas atsauca savu vēstniecību darbiniekus, tai skaitā, Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!