Foto: DELFI Aculiecinieks
Lielbritānija atteikusies izsniegt vīzu Sīrijas Nacionālās olimpiskās komitejas vadītājam ģenerālim Movafakam Džumaam, kas vēlējās ierasties uz nākamajā mēnesī gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Londonā, piektdien vēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Domājams, ka Lielbritānijas Ārlietu un Iekšlietu ministriju un Kultūras, mediju un sporta departaments augsta ranga amatpersonas, kas izskatīja Džumaas pieteikumu vīzai, šādu lēmumu pieņēma, jo viņš tiek uzskatīts par tuvu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedroto. Tomēr lēmuma iemesli publiski netiek paskaidroti, Lielbritānijas valdības institūcijas norāda, ka atsevišķus gadījumus nekomentē

Galīgo lēmumu par Džumaas vīzas atteikumu jāpieņem Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK). BBC norādīja, ka, lai gan SOK vienmēr rezervēti izturas pret jautājumiem, kur saplūst politika un sports, maz ticams, ka tā noraidīs Lielbritānijas valdības lēmumu.

Bija plānots, ka Sīrija uz olimpiskajām spēlēm Londonā nosūtīs piecu amatpersonu delegāciju, informēja SOK pārstāvji.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons martā paziņoja, ka amatpersonām, kurām ir noteikts Eiropas Savienības (ES) ieceļošanas aizliegums, nebūtu vēlams ierasties uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Sankcijas ir noteiktas pret daudzām Sīrijas amatpersonām, tostarp prezidentu Bašaru al Asadu. Tomēr Kamerons norādīja, ka Sīrijas sportistiem piedalīties nav aizliegts.

Gaidāms, ka Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificēsies vairāki sportisti no Sīrijas, galvenokārt atlēti un peldētāji, kas startēs zem Sīrijas karoga, informēja SOK.

Londonas vasaras olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!