Lielbritānijas valdība svētdien visai vēsi reaģēja uz Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera un Francijas prezidenta Žaka Širaka aicinājumu turpināt Eiropas Savienības (ES) konstitūcijas ratifikācijas procesu.
Kā vēsta raidsabiedrība BBC, valdība norādījusi, ka Šrēders un Širaks pārstāv tikai divas no 25 ES valstīm.

Lielbritānija gaidīs līdz jūnija vidū paredzētajam ES sammitam Briselē, iekams izlemt, kādu kursu tā ieturēs pēc negatīvajiem rezultātiem Francijas un Nīderlandes referendumos par Eiropas Savienības pamatlikumu, norāda BBC.

Kā LETA jau ziņoja, Vācijas kanclers Gerhards Šrēders un Francijas prezidents Žaks Širaks sestdienas vakarā tikās Berlīnē un aicināja turpināt ES konstitucionālā līguma ratifikācijas procesu, neraugoties uz abu minēto referendumu rezultātiem.

Kāds avots Lielbritānijas parlamentā laikrakstam "Sunday Times" pat izteicis viedokli, ka premjerministrs Tonijs Blērs apņēmies konstitūciju "norakt".

Paredzams, ka ārlietu ministrs Džeks Strovs pirmdien paziņos, ka valdība atliks Lielbritānijas iedzīvotāju referendumu par ES konstitūciju, kas sākotnēji bija paredzēts 2006.gada sākumā. Kā aģentūrai "Reuters" prognozējis Eseksas universitātes politoloģijas profesors Entonijs Kings, ārlietu ministrs "tieši vai netieši atzīs", ka Lielbritānija atteiksies no referenduma.

Tomēr valdība noliegusi svētdienas medijos izteiktos pieņēmumus, ka Blērs "atteicies no Eiropas kā no idejas, par kuru vērts cīnīties", norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!