Spēcīgās vētras dēļ, kas jau kopš svētdienas plosās Lielbritānijā, dzelzceļa kompānijas "Railtrack" vadītājs pirmdien ieteica iedzīvotājiem palikt mājās. Tā kā Duvras osta ir slēgta, Lamanša šaurumā atrodas daudzi prāmji ar tūkstošiem pasažieru.
Daudziem strādājošajiem, kuri nedzīvo Londonā, iespējams, būs jāpavada nakts galvaspilsētā, jo ir pārtraukta vilcienu satiksme. Nekursē arī Londonas pazemes vilcieni.

Dabas stihija svētdien un pirmdien ir laupījusi dzīvību četriem cilvēkiem - divi gājuši bojā satiksmes negadījumos, bet vēl divi dzīvību zaudēja jūrā.

BBC televīzijā dzelzceļa kompānijas vadītājs Džeralds Korbets ieteica iedzīvotājiem nekur nedoties ar vilcienu, jo plūdi, kā arī vētras nolauztie un izgāztie koki sliežu ceļiem ir nodarījuši lielus postījumus, īpaši valsts dienvidu rajonos, kas ir šajā stihijā ir cietuši visvairāk.

Lielbritānijas Meteoroloģiskā biroja preses sekretārs aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka vētra virzās pāri valsts dienvidu daļai uz austrumiem. Dienvidvelsā vēja ātrums dažbrīd sasniedzis pat 150 kilometrus stundā, bet daudzviet citur - 97 km/h.

Spēcīgākās lietusgāzes novērotas Lārkhilā Viltšīras grāfistē valsts dienvidos, kur 12 stundu laikā nolijušo nokrišņu daudzums sasniedza 48,2 milimetrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!