Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielbritānijas policija aizturējusi divus vīriešus, kas tiek turēti aizdomās par sprādzienu sarīkošanu pie divām mošejām Anglijas vidienē.

Pēc īpaši nežēlīgās britu karavīra Lī Rigbija slepkavības, kas maijā gaišā dienas laikā notika uz vienas no Londonas ielām, Lielbritānijā notikuši jau vairāki uzbrukumu ar islāmu saistītiem objektiem.

21.jūnijā policija bija spiesta evakuēt aptuveni 150 apkārtējo māju iedzīvotājus pēc sprādziena pie mošejas Volsolā. Savukārt pagājušajā piektdienā kārtības sargi saņēma ziņu par naglām pildītu spridzekli pie mošejas Tiptonā, kas atrodas aptuveni 13 kilometrus no Volsolas.

Nevienā no uzbrukumiem cietušo nebija.

Ceturtdien Birmingemas apkārtnē tika aizturēti divi 25 un 22 gadus veci Austrumeiropas izcelsmes vīrieši, kas tiek turēti aizdomās par "terora akta pasūtīšanu, sagatavošanu vai izraisīšanu", paziņojusi Vestmidlendsas policija.

Ceturtdienas vakarā pēc ziņu saņemšanas par iespējamu spridzekli Anglijas vidienē tika evakuēta Vulverhemptonas mošeja, uz kurieni tika nosūtīta armijas atmīnētāju vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!