Trīs no Lielbritānijas vadošajiem mazumtirgotājiem otrdien samazināja degvielas cenas par līdz pat pieciem pensiem (4,4 santīmiem) litrā, tādējādi uzsākot cenu karu.
Mazumtirgotājs "Asda" paziņoja, ka benzīna cena visās 170 uzņēmuma uzpildes stacijās tiks samazināta par trīs pensiem (2,6 santīmiem), veidojot 1,139 sterliņu mārciņas (1,1 latus) litrā.

Savukārt dīzeļdegvielas cena tiks samazināta līdz 1,289 mārciņām (1,13 latiem) litrā.

Mazumtirgotājs "Morrisons" paziņoja, ka samazinās degvielas un dīzeļdegvielas cenas par četriem pensiem (3,5 santīmiem) litrā.

"Morrisons'' ir samazinājis cenas 285 degvielas uzpildes stacijās.

Tajā pat laikā lielveikalu tīkls "Sainsbury's" pavēstīja, ka klienti, kuri tā veikalos iztērēs vairāk kā 50 mārciņas (44,15 latus), sākot ar ceturtdienu, saņems piecu pensu (4,4 santīmu) atlaidi degvielai.

Lielveikala "Asda" tirdzniecības nodaļas vadītājs Deivids Mailzs sacīja, ka cenas samazināšanas iemesls ir nesenais naftas cenu kritums pasaules tirgū.

"Mēs paredzam, ka naftas cenas turpinās kristies, tādējādi ļaujot klientiem ietaupīt," viņš pavēstīja. "Mēs mudinām arī pārējos tirgotājus rīkoties tāpat, laikā, kad pircējiem ir nepieciešama visa iespējamā palīdzība."

Vadoties pēc Lielbritānijas Automašīnu asociācijas (AA) datiem, Lielbritānijā vidējā cena par litru degvielas jūlijā bija 1,195 mārciņas (1,5 lati), salīdzinot ar 1,043 mārciņām (0,92 latiem) janvārī.

Savukārt pagājušajā mēnesī veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka autobraucēji ir samazinājuši braucienu skaitu, lai varētu ietaupīt.

Saskaņā ar avīzē "Times" publicēto iedzīvotāju aptauju trešdaļa iedzīvotāju vairs nedodas ar automašīnu uz vietējiem veikaliem, bet gandrīz ceturtdaļa vairs neizmanto automašīnu, lai vestu bērnus uz skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!