Lielbritānijas policija pirmdien nosauca vārdā divus no četriem aizdomās turamajiem pagājušajā ceturtdienā neveiksmīgajos spridzināšanas mēģinājumos Londonas transporta sistēmā un vērsās pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt paātrināt izmeklēšanu.
Lielbritānijas policijas Pretterorisma nodaļas priekšnieks Pīters Klārks paziņoja, ka divi no aizdomās turamajiem ir Jasins Hasans Omars un Muktars Saidibrahims jeb Muktars Mohammedsaids.

"Ceru, ka, izklāstot daļu no tā, ko mums izdevies uzzināt pēdējo dienu laikā, sabiedrība vēl vairāk varēs sekmēt izmeklēšanas attīstību," preses konferencē norādīja Klārks.

Policija arī paziņoja, ka tā pirmdien arestējusi divus vīriešus. Tādējādi saistībā ar spridzināšanas mēģinājumu aizturēto cilvēku skaits sasniedzis piecus.

Kā jau ziņots, pirmdien bruņoti policisti saistībā ar Lielbritānijas galvaspilsētā pēdējo nedēļu laikā notikušajiem terora aktiem pārmeklēja arī kādu dzīvokli Londonas ziemeļos, tomēr šīs operācijas laikā neviens netika arestēts.

Policija uzsvēra: lai gan veiktie aresti ir saistīti ar pagājušās ceturtdienas neveiksmīgajiem terora aktiem, četri galvenie aizdomās turētie joprojām tiek meklēti.

Policijas pārstāvis arī norādīja, ka "iespējami jauni uzbrukumi, tāpēc tā ir sacensība ar laiku".

"Situācija joprojām ir ļoti nestabila. [Tomēr] izmeklēšana virzās straujā tempā," piebilda Skotlendjarda pārstāvis. "Nav pamata domāt, ka viņi pametuši valsti. Viņi, iespējams, atrodas slēptuvēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!