Lielbritānijas policijai ir jauni pierādījumi un liecinieki saistībā ar princeses Diānas bojāeju autokatastrofā Francijas galvaspilsētā Parīzē 1997.gadā, trešdien vēsta britu prese.
Par to paziņojis bijušais Londonas policijas priekšnieks sers Džons Stīvenss, tomēr atsakoties nosaukt liecinieku vārdus vai sniegt citu sīkāku informāciju.

Stīvenss, kurš vada izmeklēšanu saistībā ar princeses Diānas un viņas drauga Dodi al Fajeda nāves apstākļiem, atzina, ka pašlaik netiek izslēgta iespēja, ka pret viņiem īstenota sazvērestība.

1997.gada 31.augustā, gadu pēc tam, kad tika šķirta Diānas un prinča Čārlza laulība, 36 gadus vecā princese gāja bojā autokatastrofā, šoferim zaudējot kontroli pār automašīnu "Mercedes", kad viņus vajāja paparaci. Autokatastrofā bojā gāja arī al Fajeds un šoferis Anrī Pols.

Francijas varas iestāžu 1999.gadā veiktā izmeklēšanā konstatēts, ka Pols bijis alkohola reibumā un braucis pārāk ātri, tādēļ katastrofa arī notikusi, tomēr saistībā ar avārijas apstākļiem joprojām ir daudz neskaidrību.

Londonas lielveikala "Harrods" īpašnieks un Dodi al Fajeda tēvs Mohameds al Fajeds ir paudis uzskatu, ka viņa dēlu un Diānu nogalinājuši britu slependienesti, jo viņu attiecības nav patikušas karaļnamam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!