Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas princis Viljams un viņa sieva Ketrīna kāzu pirmo gadadienu svētdien atzīmē privātās svinībās, lai gan viņu kāzām pērn visā pasaulē televīzijas tiešraidē līdzi sekoja divi miljardi cilvēku.

Kembridžas hercoga un hercogienes rezidencē Sentdžeimsa pilī informēja, ka britu monarhu pāris savu pirmo kāzu gadadienu atzīmēs "privāti" pēc tam, kad nedēļas nogali pavadīja "ar draugiem, rīkojot svinības".

Lielbritānijas laikraksti sveica pāri, kas atdzīvinājis sabiedrības interesi par monarhiju.

"Sunday Telegraph" norādīja uz Ketrīnas ietekmi karaļnamā, sakot, ka "ir pagājuši tikai 12 mēneši, bet mēs jau brīnāmies: kā viņi iztika bez viņas".

Pat laikraksts "Independent", kas ierasti iestājas pret monarhiju, atskatījās uz pāra 12 kopdzīves mēnešiem.

Pēc atgriešanās no desmit dienas ilgā medusmēneša ceļojuma, kuru jaunlaulātie pavadīja Seišelu salās Indijas okeānā Āfrikas dienvidaustrumu piekrastē, Viljams un Ketrīna devās vizītē uz Kanādu un Kaliforniju, kā arī piedalījās virknē sabiedrisku pasākumu Lielbritānijā, bet jūnijā piedalīsies plašajās Elizabetes II kronēšanas 60. jubilejas svinībās, kuru laikā notiks koncerts Bakingemas pilī un 1000 kuģu flotiles parāde Temzas upē, kā arī olimpisko spēļu pasākumos.

30 gadus vecā Ketrīna, ko pirms kāzām plašāk pazina kā Keitu Midltoni, viegli ir iekļāvusies karaliskajā dzīvē un kļuvusi par stila ikonu, kā arī izdevums "Times" viņu iekļāvis pasaules 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstā.

Viljams, kas 21.jūnijā svinēs 30.dzimšanas dienu, pēc sava tēva prinča Čārlza ir otrais pretendents uz Lielbritānijas troni. Šogad viņš sešas nedēļas dienēja Karaliskajos gaisa spēkos (RAF) kā RAF meklēšanas un glābšanas helikoptera pilots Folklenda salās, vēl vairāk saasinot attiecības starp Lielbritāniju, kura kontrolē šīs salas kā savu kroņa koloniju, un Argentīnu, kas pretendē uz tām.

Septembrī Kembridžas hercogam un hercogienei paredzēta vizīte Singapūrā, Malaizijā, Tuvalu un Zālamana salās.

Visu gadu ir valdījušas spekulācijas par to, kad britu karaļnamā gaidāms mazulis, tomēr pāris norādījis, ka nav noteikuši laiku, līdz kuram vēlas kļūt par vecākiem. Pašlaik pāra rūpes tiek veltītas kokerspaniela kucēnam Lupo.

Pērn 29.aprīlī visas pasaules uzmanība bija pievērsta Londonai, kur princis Viljams salaulājās ar savu ilggadējo draudzeni Ketrīnu Midltoni.

Karaliskās kāzas:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!