Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministra vietnieks un tieslietu ministrs Dominiks Rābs piektdien atkāpies no amatiem pēc tam, kad neatkarīgā izmeklēšanā secināts, ka viņš terorizējis ierēdņus.

Pret Rābu iesniegtas astoņas oficiālas sūdzības par aizskarošu izturēšanos laikā, kad viņš pirmo reizi ieņēma premjerministra vietnieka amatu, un laikā, kad viņš bija Lielbritānijas ārlietu ministrs un ministrs breksita jautājumos.

Vakar izmeklēšanas rezultāti tika iesniegti Lielbritānijas premjerministram Riši Sunakam. Rāba atkāpšanās aiztaupījusi premjerministram lēmuma pieņemšanu šajā jautājumā.

49 gadus vecais Rābs noliedza apgalvojumus, ka būtu noniecinājis un pazemojis savus darbiniekus, un sacīja, ka vienmēr uzvedies profesionāli, bet paziņoja, ka atkāpsies, ja sūdzības tiks atzītas par pamatotām.

Izmeklēšanā tika konstatēti divi aizskarošas izturēšanās gadījumi, bet pārējie tika noraidīti, savā atlūgumā norādījis Rābs. Taču viņš izmeklēšanas secinājumus nodēvēja ar kļūdainiem un pauda viedokli, ka izmeklēšana radījusi bīstamu precedentu, nosakot tik zemu slieksni tam, ko var uzskatīt par aizskarošu attieksmi.

Rābs paziņoja, ka atkāpjas, jo solījis to darīt gadījumā, ja sūdzības tiktu atzītas pa pamatotām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!