Foto: AFP/Scanpix

Maskoti vīrieši netālu no Parīzes Leburžē lidostas pirmdienas pēcpusdienā apturējuši divu māsu, Kataras pilsoņu, automašīnu "Bentley", un nolaupījuši viņām vērtslietas un naudu piecu miljonu eiro vērtībā, atsaucoties uz policiju, ziņo BBC.

Māsas nesen bija pametušas lidostu, kad viņu automašīnu apstādinājuši maskās tērpti vīrieši un iepūtuši sejās asaru gāzi. No mašīnas esot paņemts viss, kas tajā atradies, ieskaitot rotaslietas, drēbes un bagāžu.

Policija ziņo, ka šajā vietā uz šosejas noziedznieki bieži nolūko luksusa automašīnas vai šķietami labi situētus ārzemniekus, kuri iesprostoti satiksmes sastrēgumā.

Līdzīgā veidā tieši pirms aptuveni diviem gadiem tika aplaupīta kāda Saūda Arābijas prinča autokolonna. Pirms gada, trim vīriešiem ieraušoties pa taksometra logu, vērtslietas aptuveni četru miljonu eiro vērtībā nozagtas arī kādai korejiešu mākslas kolekcionārei.

Pirmdienas incidents tikai vēl vairāk pievērsis uzmanību šī mēneša sākumā ierosinātajiem drošības uzlabojumiem, kas paredz uzstādīt uz lielceļiem aizvien vairāk novērošanas kameru, tādējādi cīnoties ar zagļu un laupītāju bandām tūristu iecienītās Parīzes tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!