Tūkstošiem cilvēku bija spiesti pārlaist nakti ārpus telpām, baidoties atgriezties savās nedrošajās mājās. Zemestrīces laikā gājuši bojā vismaz 420, bet ievainoti aptuveni 900 cilvēku.

Visvairāk skartās Kermainas provinces amatpersonas ziņo, ka glābšanas dienestiem vēl joprojām nav izdevies piekļūt vairākām apdzīvotām vietām kalnos, jo glābšanas operācijas kavē stipras lietusgāzes.

Trešdien ēku drupās Hutkanas ciematā tika atrastas vēl 27 cilvēku mirstīgās atliekas, kas liek domāt, ka bojā gājušo skaits arvien palielināsies. Nelielas cerības vieš divas jaunas sievietes, kuras tika atbrīvotas no gruvešiem pēc tur pavadītas diennakts, tāpēc ir nepieciešams nekavējoties veikt turpmākus meklējumus.

Irāna ir noraidījusi palīdzības piedāvājumus, kas nākuši no ASV un ANO, informē BBC. Daudzi Irānas iedzīvotāji uzskata šo zemestrīci kā drūmu brīdinājumu valstij, kuras ģeogrāfiskā novietojuma dēļ iedzīvotāji drīzumā var gaidīt jaunas dabas katastrofas.

Seismologi brīdina, ka gadījumā, ja zemestrīce skartu blīvāk apdzīvotas teritorijas, bojā ietu simtiem tūkstoši cilvēku.

Kermainas Universitātes slimnīcas pārstāvji paredz, ka bojā gājušo skaits varētu palielināties līdz 500 cilvēkiem, kad glābējiem būs izdevība piekļūt attālākajiem reģioniem.

Cietušos un bez pajumtes palikušos cilvēkus glābēji evakuē uz drošākām vietām, savukārt izdzīvojušo meklējumos devušās glābšanas komandas ar suņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!