Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludinājusi konkursu par vairāk nekā 4000 datoru un 15 000 biroja programmatūras vienību iegādi mācību iestādēm, liecina biznesa informācijas portālā "Nozare.lv" publicēts tendera paziņojums.
Plānots iegādāties datorklašu iekārtas, kas jāpiegādā skolām un tur jāsagatavo darbam. Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrija plāno nokomplektēt 40 datorklases ar trīs datoriem katrā, 70 datorklases ar sešiem datoriem un 70 datorklases ar 11 datoriem.

Papildu datorklašu aprīkojumam plānots iegādāties 3000 personālos datorus ar papildierīcēm, tai skaitā desmit datorus ar printeriem un 50 datorus ar multimediju projektoriem.

Mācību iestādes plānots apgādāt arī ar 20 klēpjdatoriem, 400 multimediju projektoriem, kā arī ar 15 000 programmnodrošinājuma licencēm "Microsoft" personālā datora platformai vai analoģiskas.

Pretendentu pieteikumus Lietuvas IZM gaida līdz 25.jūnijam.

Latvijā pagaidām nav izsludināts konkurss datoru iegādei mācību iestādēm. Pagājušā gadā Latvijas izglītības informatizācijas sistēmas (LIIS) projekta ietvaros tika iegādāti 890 datori.

Kā aģentūru LETA informēja LIIS pārstāvis Uldis Straujums, pagaidām nauda no valsts projekta realizācijai nav piešķirta, bet pastāv iespēja, ka šogad nepieciešamos 600 000 latu varētu piešķirt šā gada budžeta grozījumos.

"Ja nauda tiks piešķirta, noteikti rīkosim tenderi. Tāpat esam pieprasījuši finansējumu no Eiropas Savienības struktūrfondiem," skaidroja Straujums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!