Kāda policiste Lietuvas ziemeļu pilsētā Šauļos uz soliņa atradusi somu ar 50 tūkstošiem ASV dolāru (30 tūkstošus latu) un, ne mirkli nešauboties, nodevusi vērtīgo atradumu policijai, pirmdien ziņo laikraksts "Lietuvos Rytas".
44 gadus vecā Šauļu Galvenā policijas komisariāta nopratināšanas nodaļas priekšnieka vietniece Jurāte Bieļauskiene piektdienas vakarā, pastaigājoties ar suni, uz soliņa netālu no savām mājām atrada vīriešu somu. Viņa to atvēra un ieraudzīja vairākas paciņas, kas izrādījās sasaiņotas simtdolāru banknotes.

"Es pati atbrīvotu no amata tos savus kolēģus, kurus pārsteidza mana rīcība, jo tikai cilvēks ar kristālskaidru sirdsapziņu var būt policists," sacīja Bieļauskiene, kura šobrīd arī aizvieto nopratināšanas nodaļas priekšnieku.

Ekspertīzē tiks noskaidrots, vai šīs banknotes nav viltotas.

Līdz svētdienas vakaram Šauļu policijā vēl nebija vērsies neviens cilvēks, kas meklētu šo naudu.

Bieļauskiene, kura mēnesī pelna nedaudz vairāk par 2000 litiem (300 latiem), pastāstīja, ka viņas ģimene drīzumā atteiksies no fiksētās tālruņa līnijas, jo tā kļuvusi par dārgu luksusa lietu. Tomēr viņa pauda pārliecību, ka nauda viņas dzīvē nav galvenais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!