Foto: Shutterstock

Lietuvā gandrīz divus mēnešus ilgušā Satiksmes ministrijas organizētā kampaņā Ukrainas iedzīvotājiem saziedoti 479 velosipēdi, ziņo aģentūra ELTA.

Velosipēdus bija iespējams ziedot 25 nodošanas punktos visā Lietuvā, ieskaitot Viļņā, Kauņā, Klaipēdā un Paņevežā. Lielākā daļa velosipēdu ir lietoti, bet labā stāvoklī. Viena trešdaļa no tiem ir bērnu velosipēdi.

Papildus saziedotas arī 400 ķiveres, 300 atstarojošās vestes, 100 velosipēdu lukturi, vairāk nekā 1 800 atstarotāju un daudz citu velosipēdu aksesuāru.

Plānots, ka "#DviratisUkrainai" kampaņā saziedotie velosipēdi noderēs Ukrainas iedzīvotājiem ikdienas gaitās, humānās palīdzības iegūšanai, arī nokļūšanai līdz sociālajiem un medicīnas centriem. Tā kā Krievijas karaspēks iznīcina Ukrainas transporta infrastruktūru, velosipēdi ir kļuvuši par ērtāko transportlīdzekli, lai pārvietotos pilsētās un citās apdzīvotās vietās, skaidro aģentūra.

Šādas iniciatīvas organizētas vēl citās Eiropas valstīs – Dānijā saziedoja 100 velosipēdus un Beļģijā 450. Līdzīga kampaņa šobrīd norisinās arī Ungārijā, kura šobrīd ir savākusi 150 velosipēdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!