Foto: F64

NATO gaisa patruļas misija liecina par Ziemeļatlantijas alianses gatavību aizsargāt Baltijas valstis un nostiprina alianses drošību, otrdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"Misija ir lielisks sabiedroto solidaritātes un viedās aizsardzības paraugs. Aizsargājot Lietuvas un citu Baltijas valstu gaisa telpu, jūs ieguldāt reģiona, kā arī pārejās alianses un Eiropas drošības nostiprināšanā," Linkevičs norādīja, izsakot pateicību Itālijas un Polijas lidotājiem, kas veic gaisa patruļas misiju.

Ministrs viesojās Šauļu gaisa spēku bāzē, no kuras misiju veic Itālija un Polija. Linkevičs apmeklēja bāzi, atzīmējot 11.gadadienu Lietuvas dalībai NATO un gaisa patruļas misijas sākumam.

Viņš izteica pateicību visiem sabiedrotajiem, kas šo 11 gadu laikā ir piedalījušies gaisa patruļas misijā, uzsverot, ka no pirmās dienas tas ir bijis simbols "sabiedroto gatavībai aizsargāt Baltijas valstis".

"Krievijas agresija Austrumukrainā, kas joprojām turpinās, vēl vairāk uzsver mūsu dalības NATO nozīmi un atgādina, ka kopā ar mūsu sabiedrotajiem mums vienmēr jābūt gataviem aizsargāt savu mūsu valsts neatkarību un visas alianses dalībvalstis," piebilda Linkevičs.

Pašlaik NATO patrulēšanas misija Baltijas valstu gaisa telpā tiek veikta no Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!