Krievija acīmredzot nepiegādās Lietuvai naftu arī septembrī - par to liek domāt provizoriskais eksporta grafiks nākamajam mēnesim.
Kā ziņots, Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīca nesaņem jēlnaftu kopš avārijas, kas jūlija beigās notika naftas vada "Družba" posmā pie Brjanskas. Lietuvas puse uzskata, ka ieilgušais naftas vada remonts varētu būt atriebība par to, ka koncerns "Mažeiķu nafta" pārdots Polijas naftas kompānijai "PKN Orlen", nevis kādai no Krievijas kompānijām un vienlaikus arī mēģinājums izjaukt šo darījumu, ko paredzēts galīgi pabeigt septembrī.

Krievijas cauruļvadu monopolkompānija "Transņeftj" nākamajā mēnesī plāno vēl vairāk - līdz 5,83 miljoniem tonnu jeb 1,42 miljoniem barelu dienā - palielināt naftas piegādi Ļeņingradas apgabala Primorskas terminālim.

Iepriekš kompānija solīja, ka centīsies panākt, lai Primorskas termināļa jauda līdz gada beigām sasniegtu 1,4 miljonus barelu dienā, bet provizoriskais eksporta grafiks liecina, ka šāds līmenis tiks sasniegts daudz agrāk, novirzot uz Primorsku agrāk Lietuvai paredzēto naftu.

Līdz avārijai "Transņeftj" piegādāja Būtiņģes terminālim un Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcai aptuveni 205 tūkstošus barelu naftas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!