Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietuvas blogeris Šarunas Matuļavičus pavēstījis, ka zina, kurš Lietuvā izplata tā dēvētās Georga lentītes. Savā blogā un sociālajā vietnē "Facebook" viņš raksta, ka tā ir Krievijas vēstniecība, ziņo portāls "Delfi.lt".

Lietuvas mediji norāda, ka Viļņā pamanīti taksometri ar Krievijas karodziņiem un Georga lentītēm. Blogeris tagad apgalvo, ka noskaidrojis, no kurienes Lietuvā rodas šīs lentītes. Matuļavičus vēsta, ka par lentīšu izcelsmi uzzinājis no organizācijas "Par taisnu lietu. Krievi Lietuvā, apvienojieties!" sociālās vietnes "Facebook" lappuses. Lietuvas krievi rakstījuši, ka arvien vairāk cilvēki interesējas par to, kur var dabūt Georga lentītes, un viņiem organizācijas biedri atbildējuši – tās izdala Krievijas vēstniecībā Viļņā.

Organizācijas "Par taisnu lietu. Krievi Lietuvā, apvienojieties!" biedri sociālajā vietnē aicina cilvēkus ņemt vairāk šīs lentītes un izdalīt saviem draugiem, paziņām un ģimenei.

Blogeris norāda, ka šīs Georga lentītes sevišķi daudz pie cilvēku apģērba un automašīnām var novērot, tuvojoties 9.maijam. Matuļavičus atzīst, ka šīs lentītes nav nekas jauns Lietuvā, taču iepriekš nebija zināms, ka tās var saņemt tieši Krievijas vēstniecībā.

Blogeri satrauc tas, ka Georga lentītes arvien biežāk varēs redzēt ielās.

Lentīšu krāsu salikums savulaik izmantots Svētajā Jura ordenī, kas bija Cariskās Krievijas augstākais militārais apbalvojums, ko dažādos paveidos piešķīra gan virsniekiem, gan kareivjiem par īpašu varonību kaujās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!