Foto: AFP/Scanpix
Lidmašīnas "YAK – 42" katastrofu Jaroslavļā, kurā gāja bojā 43 cilvēki, pārsvarā hokeja komandas "Lokomotiv" sportisti, tajā skaitā latviešu spēlētājs Kārlis Skrastiņš, varētu būt izraisījusi pilotu kļūda, vai lidmašīnas bojājums. Šādas galvenās versijas min Krievijas Transporta ministrija, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Par izmeklēšanas virzieniem paziņojis transporta ministra vietnieks Valērijs Okulovs. "Mēs šobrīd izskatām divas versijas - lidmašīnas iekārtu tehniska kļūme un cilvēku faktors. Degviela ar kuru uzpildīja lidmašīnu ir arestēta. Mēs jau šodien iegūsim tās ekspertīzes rezultātus," sacījis Okulovs.


Sākotnējā versija, ka lidmašīnai izrādījies pārāk īss ieskriešanās ceļš, nav apstiprināta. "Šis lidlauks [Jaroslavļā] ir paredzēts smago lidmašīnu uzņemšanai. Skrejceļa garums ir 2850 metri, un tas ir trīs reizes vairāk nekā vajag "YAK -42" pacelšanai," apgalvo transporta ministra vietnieks.

Viņš piebildis, ka klimatiskie apstākļi pacelšanās brīdī bijuši normāli. "Redzamība bija 10 kilometri, augsti mākoņi un viegls vējš," skaidro Okulovs.

Kā ziņots, lidmašīnā YAK-42, kas devās uz Minsku, atradās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda , kas devās uz Baltkrievijas galvaspilsētu, uz savu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēli ar vietējo "Dinamo". Komandas sastāvā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš .

Krievijas federācijas aviācijas aģentūra trešdien paziņoja sākotnējos lidmašīnas "YAK-42" aviokatastrofas iemeslus.

Lidmašīna pacelšanās brīdī nespēja uzņemt nepieciešamo augstumu un sadūrusies ar radiobākas antenu, kas bijusi ārpus skrejceļa. Pēc sadursmes lidmašīna sadalījusies vairākās daļās un nokritusi uz zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!