Policijai veicot pastiprinātus drošības pasākumus, otrdien Londonā tiks atklāta lielākā Eiropas lielālā bruņojuma izstāde. Militārās industrijas pretinieki draudējuši šo pasākumu izjaukt.
Gaidāms, ka uz izstādes atklāšanu ieradīsies aizsardzības ministri un augsta ranga militārpersonas no tādām valstīm kā Alžīrija, Angola, Kolumbija, Pakistāna un Indija. Izstādē, kas būs atvērta četras dienas, savus ražojumus demonstrēs aptuveni 950 kompāniju.

Par drošību izstādē "Defence Systems/Equipment International" (DSEi), ko atklās Lielbritānijas aizsardzības ministrs Džefs Hūns, rūpēsies vairāk nekā 2600 apsargu.

Piestātnē pie izstāžu centra noenkuroti seši kara kuģi, bet izstādes galvenajā zālē eksponēts iznīcinātājs "Eurofighter Typhoon" un kara helikopters "Apache".

Vairākas kompānijas izstādē demonstrēs sistēmas, kuras iespējams uzstādīt pasažieru lidmašīnās, lai atvairītu zeme-gaiss tipa raķešu uzbrukumus.

Londonas Skotlendjards (kriminālpolicija) informēja, ka nedēļas nogalē pirms izstādes atklāšanas arestēts 61 cilvēks, kas radījis potenciālus draudus izstādes norisei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!