Foto: PantherMedia/Scanpix
18 gadus pēc melnādaina jaunieša nogalināšanas Londonā, tiesa trešdien beidzot piesprieda cietumsodus slepkavām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Harijam Dobsonam tiesa piesprieda 15 gadu cietumsodu, Deividam Harisam cietumā būs jāpavada 14 gadi. Abi notiesāti par slepkavību, kas notika 1993.gadā kādā autobusa pieturā, toreiz nogalināts tolaik 18 gadus vecais Stīvens Lourenss. Slepkavība notikusi rasistisku motīvu dēļ, jo upuris bijis melnādainais.

Pateicoties mūsdienīgai tehnikai izdevies uz upura drēbēm atrast asinis, kuras piederējušas slepkavām.

18 gadus ievilkusies lieta izraisījusi nopietnu sabiedrības interesi, tāpēc sprieduma pasludināšanas dienā tiesā un pie tās nodrošināti nopietni drošības pasākumi.

Nolasot spriedumu tiesnesis paziņoja, ka "18 gadus vecs jaunietis pašā dzīves sākumā tika brutāli nogalināts vairāku rasistiski noskaņotu cilvēku acu priekšā".

Apsūdzībai tomēr tā arī neizdevās pierādīt, ka tieši abi apsūdzētie turēja rokās slepkavības ieroci un nogalināja jaunieti. "Jūs abi bijāt šīs nežēlīgās bandas locekļi un es nešaubos, ka jūs atbalstījāt un izpildījāt bandas rīkojumus," paziņoja tiesnesis.

Nogalinātā tēvs pēc sprieduma izteica cerību, ka notiesātie beidzot atklās arī pārējo bandas dalībnieku vārdus, "uz kuru rokām arī ir mana dēla asinis."

Sākotnēji policija šī nozieguma izmeklēšanā nespēja atrast vainīgos un no sabiedrība saņēma pārmetumus par rasistu piesegšanu. Pārskatot lietas materiālus, policijai tomēr izdevās nākt uz pēdām diviem vīriešiem – Dobsonam un Harisam.

36 gadus vecai Dobsons un 35 gadus vecais Hariss vainu nav atzinuši.

Dobsonu 2010.gadā notiesāja arī par narkotiku kontrabandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!