Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apsveicis Eiropas Savienības (ES) lēmumu atcelt sankcijas pret viņa vadīto valsti.

"Eiropas Savienības pārstāvji ir malači, viņi saprata, ka ir pienācis brīdis un laikus ir jāatsakās no šīs domāšanas blokos un pretnostatījuma ar Baltkrieviju. Viņi pieņēma lēmumu, kas mūs pilnībā apmierina," Lukašenko sanāksmē Minskā teikto citēja Baltkrievijas valsts ziņu aģentūra "BelTA".

Viņš norādīja, ka Baltkrievijas ārlietu ministram Vladimiram Makejam ir jāizsaka pateicība saviem kolēģiem par to, ka ir pieņemts tāds lēmums.

Saistībā ar to Lukašenko Baltkrievijas valdībai deva uzdevumu aktivizēt darbu ar ES banku struktūrām, kā arī ar potenciālajiem investoriem. "Esam tam atvērti," uzsvēra Baltkrievijas prezidents.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien nolēma atcelt lielāko daļu sankciju pret Baltkrieviju, tostarp arī pret prezidentu Lukašenko, jo ir konstatēta cilvēktiesību situācijas uzlabošanās šajā valstī. ES jau oktobrī apturēja līdzekļu iesaldēšanu un ceļošanas aizliegumu attiecībā uz 170 juridiskajām un trīs fiziskajām personām Baltkrievijā, un tagad ministri ir nolēmuši šīs sankcijas atcelt pavisam.

"Melnajā sarakstā" paliks četras personas, kas ir iesaistītas cilvēku pazušanā, kā arī paliks spēkā ieroču embargo. Sankcijas saglabātas pret personām, kas saistītas ar neatklātu divu opozīcijas politiķu, viena uzņēmēja un viena žurnālista pazušanu. Šīs sankcijas pagarinātas uz vienu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!